Over ons

Informatie over onze praktijk

Faciliteiten

Parking

Een groot voordeel van onze dierenkliniek is de ruime parking direct gelegen aan de praktijkingang. Zo kunt u met een gewond, ziek of mankend dier direct vanuit uw auto de praktijk binnenstappen.

Wachtkamer

De wachtkamer is hygiënisch en comfortabel ingericht. De automatische luchtverversing en airco maken het klimaat aangenaam zelfs bij een overvolle wachtkamer. In de inkomsthal is een toilet aanwezig.

Spreekkamer 1

Dit is het hart van de praktijk wat betreft de dagelijkse werkzaamheden Hier gebeurt het onderzoek van de dieren en de afgifte van voeding en medicijnen. Deze spreekkamer bevat ook de apotheek. Rechtstreeks bereikbaar vanuit spreekkamer 1 zijn de voedingsopslag, spreekkamer 2, laboratoriumruimte en de dierenverblijven. Hier bevindt zich ook de hoofdcomputer met volledig geautomatiseerde patiënteninformatie.

Spreekkamer 2

Bij een volle wachtkamer werken we simultaan in beide spreekkamers om u als klant sneller van dienst te kunnen zijn. Spreekkamer 2 kan via een netwerkverbinding ook beschikken over alle patiëntengegevens.

Operatiekamer

Deze operatiekamer bevat twee volledig ingerichte operatie-units met:

 • Gasnarcosetoestel met beademing
 • Capnograaf voor ademcontrole
 • ECG monitor voor hartcontrole
 • Diathermietoestel (voor het dichtbranden van bloedvaatjes, weefsel)
 • Operatielamp
 • Koude luchtbron voor endoscopie

De operatiekamer is via grote ramen ruim voorzien van daglicht. Narcosegassen, zuurstof, lachgas en perslucht worden via de naastgelegen technische ruimte aangevoerd. Bij onvoldoende zuurstofdruk is een alarm hoorbaar in de operatiekamer. In de technische ruimte schakelt dan de gascentrale automatisch over op een reserve zuurstoffles. Automatische afzuiging van overtollige narcosegassen is aanwezig.

Voedingsopslag

Dierenkliniek Hulst probeert een deskundig voedingsadvies voor elk huisdier aan te bieden. Daarom is een ruime en overzichtelijke voedingopslag aanwezig, direct bereikbaar vanuit spreekkamer 1.

Dierenverbijf

Comfortabele hokken van hygiënisch en hoogwaardig materiaal zijn in de dierenkliniek aanwezig. De kleinere hokken bevatten infrarode warmtelampen, de grotere hokken hebben vloerverwarming.

Labo

De centrifuge, weefselkleuringssets en microscoop zijn hier de belangrijkste instrumenten. Deze ruimte wordt gebruikt voor volgend onderzoek:

 • Urine- en bloedonderzoek.
 • Maken en beoordelen van huid- en weefselpreparaten.
 • Duiven- en vogelonderzoek (levende dieren).
 • Ontlastingonderzoek.
 • Sectie van dode dieren, vooral bij vogels wordt dit vaak toegepast.

Technische ruimte

De gascentrale zorgt voor aanvoer van zuurstof en lachgas naar operatiekamer en röntgenkamer. De gasflessen zijn met electromachnetische ventielen vanuit de operatiekamer te openen en te sluiten. De centrale waakt over de inhoud van de flessen. Is de hoofdfles leeg dan wordt er automatisch een reservefles geopend. Een compressor zorgt voor gezuiverde perslucht. Deze perslucht dient als aandrijving van de narcosetoestellen, de tandartsunit ,de boormachine en oscillerende zaag voor de botoperaties.

De luchtverversingscentrale bevindt zich ook in deze ruimte. De afvalverwerking wordt hier uitgevoerd. Aparte afvalstroom is en voor batterijen, röntgenfilms, restant- en verlopen medicijnen, lampen, papier en karton en röntgenvloeistoffen.

Een diepvries zorgt voor het tijdelijk bewaren van dode dieren.