Breedmax

Informatie over Breedmax

Oorsprong Breedmax

Als dierenarts en vogelliefhebber zocht ik een product om m'n eigen vogels in een optimale conditie te brengen en de kweekresultaten te verbeteren. De producten die destijds (1995) op de markt waren bevatten elk afzonderlijk slechts een klein onderdeel van het totale voedingspakket.

Zo waren er vitaminen-, mineralen-, eiwit-, en florastimulerende preparaten beschikbaar elk met hun specifieke, beperkte eigenschappen. Ik zocht echter een product dat al deze eigenschappen groepeert, hieruit is de "Breedmax" geboren. In samenwerking met een dierenarts-voedingsdeskundige werd een product ontwikkeld dat alle elementen van het voedingsspectrum gevat, bovendien de dooierresorptie stimuleert en de darmflora gunstig beïnvloedt. Na testen op de eigen vogels bleek het resultaat zo goed dat Breedmax uiteindelijk op de markt werd gebracht. Zo gebruiken nu duizenden vogelliefhebbers Breedmax dat inmiddels uitgegroeid is tot een begrip binnen de vogelwereld.

Publieksfolder

Breedmax is een voedingssupplement (voor vogels) geboren uit de samenwerking van een praktijkdierenarts-vogelliefhebber en dierenarts-voedingsdeskundige.

Breedmax verzekert een goede conditie en een optimale vruchtbaarheid van de volwassen vogels. Tevens zorgt Breedmax voor een goede uitgroei en optimale gezondheid van de jonge vogels. De wetenschappelijk verantwoorde samenstelling bevat alle voedingselementen (eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitaminen) in de juiste verhoudingen, specifiek toegespitst op de behoeften van uw vogels. De noodzakelijke mineralen en sporenelementen (calcium, fosfor, magnesium, koper, kobalt, mangaan,…) zijn in voldoende mate aanwezig.

Een goed opneembare calciumverbinding en een juiste calcium/fosfor verhouding spelen een belangrijke rol ter voorkoming van legnood. Een uitgekiende vitaminesamenstelling voldoet ruimschoots aan de dagelijkse behoeften van de vogels.

Bovendien zijn de voor vogels belangrijkste vitaminen (vitamine A, vitamine E, vitamine B3 en vitamine PP) extra gesupplementeerd. Deze samenstelling garandeert een optimale gezondheid en een goede vruchtbaarheid.

Breedmax bevat onverzadigde vetten en een juiste hoeveelheid essentiële vetzuren zoals linolzuur en linoleenzuur. Deze vetzuren zijn precursoren van hormonen die tussenkomen in de reproductie. Ook zorgen zij voor een optimale huid- en vederstructuur. Deze vetsamenstelling garandeert een optimale jeugdgroei zonder dat de oudervogels overmatig vet worden.

De eiwitsamenstelling op basis van goed verteerbare eiwitten bevat alle essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren (lysine, threonine, methionine en cystéine) zijn ruimschoots toegevoegd. Deze aminozuren zijn voor vogels de belangrijkste bouwstenen voor de groei en bevedering.

Breedmax is gesupplementeerd met peptideglucanen die een significante verbetering van de weerstand tegen infectieziekten geven. Coli- en salmonellabacteriën worden geneutraliseerd en afgevoerd met de ontlasting. De aanwezige koolhydraten en vezels gecombineerd met zeer specifieke oligosacchariden (FOS fractie) zorgen voor een optimale darmflora. Hierdoor ontstaat er een perfecte vertering van het voeder zowel bij de jongen als bij de ouderdieren.

Breedmax is het eerste supplement dat op een effectieve manier de dooierresorptie bevordert. Aldus zorgt Breedmax voor een daling van de sterfte en een optimale groei van de jongen gedurende de eerste levensweken.

Door de licht korrelige structuur van Breedmax wordt het eivoer rul en tevens zeer graag opgenomen door de kweekvogels.

Verpakking: 500 g / 2,5 kg

Gebruiksaanwijzing

Voedingsfrequentie:
- Buiten het kweekseizoen: 2 keer per week in het eivoer.
- Tijdens het kweekseizoen: 1 keer per dag in het eivoer.

Breedmax recepten

- 1. 100 gram commercieel eivoer
      1 schepje (10gram) Breedmax (1 eetlepel kiemzaad)
- 2. 150 gram commercieel eivoer
      1 hard gekookt ei
      2 schepjes (20 gram) Breedmax
      (2 eetlepels kiemzaad)
- 3. 3 beschuiten
      1 hard gekookt ei
      1 schepje (10gram) Breedmax
      (1 eetlepel kiemzaad)
      (1 eetlepel levend voer)

Bestelling Breedmax

Breedmax is beschikbaar in een 500gr en een 2,5 kg verpakking.

Afhalen in Dierenkliniek Hulst:

Op werkdagen kunt U in de Dierenkliniek terecht voor het afhalen van breedmax. Dit kan dagelijks tussen 9.00u en 17.00u.

Opsturen per post:

Na telefonisch kontact kan Breedmax opgestuurd worden. Telefoneer hiervoor naar de dierenkliniek. Tel. 0114-314015 (00-31-114314015)

Afhalen bij dierenspeciaalzaak:

Breedmax wordt verkocht in een aantal dierenspeciaalzaken verspreid over Nederland. Voor informatie over het dichtstbijzijnde verkooppunt telefoneer naar dierenkliniek Hulst.

Wetenschappelijk artikel