Dierenkliniek Hulst
17 september 2021

Tandheelkunde


Inleiding

In de diergeneeskunde krijgen we vaak te maken met gebitsproblemen bij de huisdieren. Eigenlijk is de dierenarts dus ook de tandarts van uw huisdier.
Omdat we bij de huisdieren geen gebruik maken van gebitsprothesen is de preventie, het onderhoud en herstel van het gebit van groot belang.
In onze dierenkliniek hebben we een moderne tandartsboorunit en ultrasone gebitsreiniger om al de problemen op te lossen. TOP

De preventie

De eerste stap in de tandheelkunde is steeds de preventie van de problemen. Dit doen we door het nemen van de volgende maatregelen:
  - Toedienen van de juiste dagelijkse voeding
  - Hanteren van de juiste voedingsmethode
  - Speciale voeding ter reiniging van het gebit
  - Tanden poetsen met speciale pasta
  - Gebitscontrole bij jonge dieren, standafwijking corrigeren, overtollige tanden trekken
Meer gegevens hierover vindt u bij de diersoortinformatie verder op deze site. TOP

Tandsteen

Ultrasone tandsteen- verwijdering
Bij de hond en de kat vormt de aanwezigheid van tandsteen een groot probleem. Dit is zeker het geval bij de oudere dieren. Het deskundig verwijderen van deze tandplak is dan ook routinewerk in onze dierenkliniek.
Deze ingreep gebeurt onder volledige narcose en met een ultrasoon apparaat dat met hoogfrequente trillingen het tandplak verwijdert zonder het glazuur te beschadigen.
Nadien wordt het gebit gepolijst met speciale pasta, waardoor het glazuuroppervlak zo glad wordt dat het wederom vasthechten van tandplak bemoeilijkt wordt.
TOP

Tandheelkundige ingrepen

Ook voor het deskundig verwijderen van tanden, het afslijpen van tanden en het uitboren van resterende wortels, hebben we voldoende kennis en apparatuur in huis. TOP

 ADOBE Reader Download
Sitemap Privacy Disclaimer

Copyright © 2005, Dierenkliniek Hulst | Design: Dirk Aerts | Laatst gewijzigd op: 21.11.2019